to home page
simply more gently
Dianatal - obstetric gel

Rođenje dijeteta jedan je od najvažnijih događaja u životu žene. Za ženu i njenu porodicu pozitivno porođajno iskustvo je važan faktor za srećan život. Dobra priprema i realistična očekivanja čine osnovu mogućnosti da iskusite porođaj kao divan dar.

Uz pomoć Dianatal® možete olakšati put Vaše bebe do rođenja.

Šta je Dianatal® porođajni gel?

Dianatal® porođajni gel je specijalno razvijen gel za olakšavanje vaginalnog porođaja i veću bezbednost, čineći porođaj boljim iskustvom. Dianatal® je sterilni porođajni gel koji ima jedinstvena biofizička svojstva. Gel u porođajnom kanalu stvara mukoadhezivni film koji redukuje trenje između porođajnog kanala i bebe što pomaže bebi da lakše klizi kroz porođajni kanal. Dianatal® omogućava lakši porođaj kako bi majka i beba u posebnom trenutku uživali uz manje bola.

Idealan porođaj za sve žene

  • Sigurniji, brži i ugodniji porođaj
  • Maksimalna sigurnost i za majku i za dijete
  • Štiti karlično dno i perineum
  • Mogućnost izbegavanja epiziotomije, vaginalnih operativnih procedura ili hitnog carskog reza

Porođaj je duboko životno iskustvo koje bi se
trebalo pamtiti s velikim zadovoljstvom

Dianatal

Zašto koristiti Dianatal® porođajni gel?

Proces porođaja je podeljen u dvije faze. U fazi otvaranja (dilatacije), dolazi do otvaranja grlića maternice (cerviksa). Nakon što je cerviks skroz otvoren (10 cm) sledi faza istiskivanja dijeteta (ekspulzija).

Kod svakog vaginalnog porođaja majka troši puno energije kako bi rodila dijete.

Kod dužih porođaja nivo energije majke i nerođene bebe primejetno opada.

Iako je okružena amnionskom tečnošću i sebumom (vernix caseosa), usled djelovanja sile trenja između tkiva majke i dijeteta, beba ne klizi lako kroz porođajni kanal.

Trenje između dijeteta i porođajnog kanala je vrlo visoko, ali se može lako smanjiti korišćenjem sterilnog Dianatal® porođajnog gela.  • Dianatal® porođajni gel stvara glatki bioadhezivni film u porođajnom kanalu koji smanjuje sile trenja kako bi novorođenče lakše kliznulo kroz porođajni kanal.

    Gel značajno smanjuje statičko trenje (uključujući i trenje nastalo nakon dugih pauza između trudova) kao i dinamičko trenje.

Dianatal® omogućava sigurniji, brži i manje bolan porođaj.
Dianatal® štiti nerođeno dete, kao i vaginu, karlično dno i perineum majke.

Dianatal® je razvijen u Švajcarskoj i specijalno je dizajniran za olakšavanje vaginalnih porođaja.Je li Dianatal® porođajni gel bezopasan za mene i moju bebu?

Dianatal® porođajni gel ima isključivo fizičko delovanje i ne apsorbuje se u telo. Rađena su opsežna testiranja koja pokazuju visoku bezbjednost za majku i novorođenče (sluznicu vaginalnog kanala, kožu, oči, nos i usta).

Dianatal® porođajni gel je sterilan, ne sadrži konzervanse i lateks te je hipoalergen.
Dosad nisu zabeležene nikakve nuspojave ili interakcije povezane s korišćenjem Dianatal® porođajnog gela.

Copyright © 2019 Tentan AG